Lore: Sortkysten
Campaign: Temple of Elemental Evil
Kategori: Lande

Bortset fra nyoprettede Frir det seneste indlemmede len i Brejtanae.

Den brogede befolkning er mod nord omkring Nordborg-distriktet, hvor ”Ravnene” regerer, præget af distinkte træk som glat sort hår, høje kindben og bleg hud.

 

Distriktet Verbobonc, der er bygget på resterne af en mastodontisk dværgeby, huser stadig den største andel af dværge blandt mennesker i hele kongeriget.

 

 

I den sydlige del omkring hovedstaden Veluna findes det eneste tempel beliggende i en by for elverguden Enoreth.

 

Det sidste af Sortkysten fire distrikter Havnebyen Krakov på den yderste østkyst sikrer en stadig strøm af nye rejsende fra nær og fjern. Sortkystens landsbyer er berygtede for at tilbede alskens forskellige halv-, hel- og afguder.

 

De mange interesser på spil i lenet danner rammen om en region præget af meget lidt sammenhold og med den barske natur og sporadiske befolkning er Sortkysten ikke det nemmeste sted at bo eller rejse i.

Udover de stenhårde sortbakketræer vokser planter og afgrøder dårligt. De utæmmede skovområder er på linje med de mest ufremkommelige højder blandt ekkotinderne og de mest sumpede områder i sværdkildemarsken dog ekstremt farlige at bevæge sig rundt i især ved nattetid.

 

Problemerne ulmer altid på Sortkysten, siger man, men sandheden er også at siden indlemmelsen af lenet har der hersket fred i Brejtanae og de karakterfaste indbyggere har vist sig som et effektivt bolværk mod de notorisk hærgende trolde fra Nord.