Lore: 04 John - Første Rapport
Campaign: Temple of Elemental Evil
Kategori: Beretninger

Herre, her er et kort indblik i vores nuværende situation.

Jeg har læst Tion’s breve til dig, så jeg ved at De allerede har et overblik over begivenhederne her i Hommlet.

Tion nævnte Elementalkammeret for Dem. Vi besøgte det sammen med et par af Ravnene, og var istand til at nå et niveau nedad. Kælderetagen var et sovekammer, og her fandt vi en Vand-amulet, som lader til at forstærke min Ghost disciplin. Jeg tror at stedet har flere niveauer, og at netop Ghost disciplinen kan være nøglen til at nå dybere.

Derudover kan jeg fortælle Dem, at det er lykkedes mig at finde en træner til Quickness. Efter problemerne i Vertobunc, må man sige at det er noget af en uventet bonus på denne tur. Det er ikke de mest lovlydige typer jeg træner hos, men det har De nok regnet ud. Det giver dog en anden gevinst; jeg kan til dels aflure stemningen overfor Deres søn blandt disse personer, deres vilighed til at påtage sig en opgave imod ham, og deres styrke. Man må sige at den underliggende frygt for Nulb og dets indbyggere har vist sig velbegrundet mht denne gruppe af personer. Nulbs indbyggere er hovedsageligt blot fattige folk med egen indtjening for øje, men denne gruppering i underverdenen er farlige. De holder til i Det Knuste Krus under markedspladsen, og man kan ikke blot spadsere ind. Vi mødte nogle af folkene:

Brynjolf, manden med kontakterne

Delvin, bartender, skaffer ting

Vex, farlig sortelver

Dirre, god kriger

Wegel, god tyv

Tonillia, købkvinde

Der var Vex der trænede mig. Betalingen var en halskæde, som vi havde byttet os til hos Ristun. Halskæden var omgivet af mystik, og man fik fornemmelsen af at den besad mørke, magiske kræfter. Jeg var glad for at vi slap af med den.

Tion er heldigvis ikke et mål endnu. De spurgte hvorfor jeg ønskede at træne i Quickness, og jeg selvom jeg ikke fortalte sandheden, løj jeg ikke – for at være en bedre dræber. Som De ved, kan dette opnås med mange discipliner, men ingen anden gør mig så beredt på kamp imod snigmordere som denne. Tion er ved at udvikle sig til en komplet kriger, og han vil selv kunne klare en fair fight; jeg mener at vi har valgt rigtigt - jeg skal blot kunne bistå ham i disse, og så være parat når han ikke er det.

Iht min status som simpel væbner, så får jeg mere opmærksomhed end jeg havde regnet med. Tion drager mig ind i hans eventyr, og vi ses ofte som et makkerpar. Derudover er jeg desværre også begyndt at tabe mig. Med vores aktivitetsniveau er det til stadighed sværere at bevare vægten. Jeg aner dog et alternativt dække, som jeg vil kunne bruge i nogle situationer. Den næste evne i Ghost er Mundane..

Så har jeg et personligt spørgsmål til Dem. Som du har læst fra Tions breve, har vi mødt en række folk, og det har fået mig til at fundere over min egen situation. Vi har aldrig snakket om mine ægteskabelige beføjelser, og jeg har ikke anset dem som vedkommende i den næste række af år. Måske en dag når tingenes tilstand har ændret sig. Men jeg må alligevel spørge Dem, hvad Deres tanker er i denne henseende?

Som en sidebemærkning til dette, må jeg dele en mindre bekymring med Dem. Tion, som på alle måder er en yderst tiltrækkende herre med mange fordele, har ikke selv vist nogen interesse for den række af smukke unge kvinder som vi er stødt på. Selvfølgelig har det kun været Illiye der kunne have været af interesse for ham i gifteøjemed, men jeg havde nu regnet med en anden reaktion fra hans side. Men det gør det selvfølgelig lettere for os andre.

Tion har tilgengæld udviklet sig på anden vis. Hans kontakt med dværgepræsten Flint har givet ham en stærk tro, og han er begyndt at have en vis aura omkring sig.

Nord, Elmos datter, har spejdet efter den løsslupne Trold. Den lader til at have slået sig ned imellem Nordborg og Verbobunc. Den har overtaget kommandoen af Flammehåndsstammen og udryddet Ulvetandstammen. Jeg frygter at vi hører mere til den inden længe.

Vi vil nok ikke forblive i Hommlet meget længere. Vi vil undersøge Elementalkammeret atter en gang, og færdiggøre den træning vi har mulighed for, og så vil jeg antage at vi atter vender hjem til Verbobunc.

Din tro tjener

John