Systemer: Diverse
Type: 02: Lexicon

Amnesia Strand

Efter opdagelsen af Dybe Minder i 352 fulgte en strøm af nysgerrige, der ville besøge den mystiske planet og mærke Mønster-Gøglernes berøring. Da kun de færreste kan udholde længere ophold på Dybe Minder blev Amnesia Strand stedet hvor man ventede imellem sine besøg. Planetens eneste store bebyggelse, som også kaldes Amnesia Strand, er et miskmask af midlertidige bygninger der er blevet permanente, befolket af en blandet samling af naive besøgende, maniske forskere, pågående handlende, religiøse fanatikere, tågede fantaster, skrupelløse svindlere og alt ind imellem.

Da Gøglernes dvale begyndte, omkring 40 år efter opdagelsen, faldt også antallet af nye besøgende på Stranden. Strømmen er aldrig helt taget af, men planetens storhedstid ligger langt tilbage, og planeten betragtes nu af alle andre primært som et eksil for forstyrrede individer. Posten som guvernør på Amnesia Strand betragtes som et skridt baglæns i karrieren, næsten ligemeget hvor man kom fra.

 

Ceti Castella

Som forberedelse til Invasionen af Meran konstruerede Alliancen fæstningsstationen Ceti Castella, i det ellers uinteressante solsystem Epsilon Ceti. Fæstningens funktion var i første omgang at være samlingssted for invasionsflåden og derefter at fungere som forsyningsled, reparationsdok og brohoved imellem Alliancens systemer og Meran.

Fæstningen eksisterer stadig og fungerer som en del af Flådens trænings-faciliteter, med speciale i praktisk pilot- og officers-træning. Konstruktionen er massiv, bygget omkring en 7 km diameter asteroide, med tydelige præg af den tids primitive, men effektive, konstruktions-filosofi.

Fæstningen huser til enhver tid et sted mellem 20 og 30.000 mand - beskæftiget med administration, vedligeholdelse af station og skibe, træning og alle de udenomsjob der følger dette. Den maksimale kapacitet for stationen er dog langt højere - op til Invasionen husede den 2,1 millioner mand - og store dele af fæstningen er lukket af eller fungerer for nedsat kraft.

 

L'Voga

L'Voga (udtales "lavoga") var før NVid-krigen et populært feriested for nyrige tetanere og andre med hang til smagløs overdådighed. Enorme krydstogtskibe bevægede sig gennem gas-giganten L'Vogas (kåret til Cygnus Hobens smukkeste planet) yderste atmosfære, hvor horder af turister havde udsigt til vidunderlige farvespil og de enigmatiske Vogal-goplers dans, alt imens de blev trakteret og underholdt af før-krigstidens ypperste entertainere.

Under Krigen blev en del af skibene overtaget af NVids, og resten evakueret. Industrien er aldrig kommet sig over krisen, og idag udgør skibsflåden kun en brøkdel af tidligere. Til gengæld lokkes turisterne med historierne om skibet over dem alle, guldalderens dronning, "Astartes", der ifølge rygterne stadig driver rundt, bemandet af deserterede NVids.