Xenos: Cygnan
Type: 02: Lexicon

... så høj deres stolthed var, så langt deres fald. Deres synd var den største: forsøget på at fraviste Guderne skaberkraften! Retten til at kreere liv! Fristet af muligheden for at se sig selv, genskabe sig selv, spejle sig i mindreværdige skabninger! De gav afkald på deres sjæl, den sjæl Titanerne havde skænket dem! De stod tilbage... Tomme! Døde! De så den totale udslettelse komme imod dem, og angrende omfavnede de den!

- prædiken af ukendt dekator, Dios

 

Alle Føderationens verdener er mærket af Cygnanernes tidligere tilstedeværelse. De var racen der konstruerede N-Sfærerne og terraformede flere af de planeter der nu bebos af menneskeheden. Arkæologien påviser at Cygnan civilisationen nåede et teknologisk niveau der tillod rumrejser omkring 1,5 million år før Eksil-flådens ankomst, og derefter eksisterede i 2-3.000 år. Deres udslettelse lader til at have været resultatet af en pludselig trussel udefra - alle deres kendte planeter bærer tegn på at være blevet udsat for altødelæggende kataklysmer indenfor en periode på et par hundrede år. Destruktive kræfter, der udslettede stort set alle spor af deres samfund. Manglen på rester af rumfartøjer, satelitter og lignende tyder på, at hvad der end ramte Cygnanerne ikke kun var bundet til planeter, men aktivt har jaget dem alle steder de fandtes.

 

Destruktionen af Cygnan civilisationen var total, og der er kun fundet få af deres formodede efterladenskaber - de mest prominente er Kombinationen på Regius, Cytoplexet på Ao-Jun og selvfølgelig N-Sfærerne. Man formoder at Cygnanerne i form har været humanoide, ikke langt fra mennesket i størrelse, men det er kun vage spekulationer. Deres fundne artefakter har ikke træk der siger noget mere specifikt om bygherrernes størrelse, form eller samfund - Kombinationen er for stor i alle dimensioner, et abstrakt monument, og Cytoplexet for fremmed og uforståeligt.

 

Der er, i Føderationen, forskellige holdninger til Cygnanerne, fra generel uvidenhed og ligegyldighed hos de store masser, til Imperatets dom over dem, som racen der gik for langt og pådrog sig Titanernes vrede og straf, til de formummede sekter, Trancendenterne og lignende, der angiveligt venter på Cygnanernes genkomst, der vil bringe menneskeheden til det næste niveau af dens udvikling.

 

Cygnanerne står til stadighed som den mystiske faldne race, hvis endeligt fortaber sig i den fjerne fortid, og hvis bedrifter menneskeheden bygger videre på.