System: Meran
Type: 02: Lexicon

Indbyggere: 31 mil

Byer: Covenant II, Oceanos, Solum

Meran vil altid stå som Amomn-hjemverdenen - et eneste stort hav, et akvarium med en enorm biodiversitet som racen udnyttede i deres genetiske eksperimenter. Mennesket havde her rollen som forsøgsdyr, slave og jaget vildt, og på trods af sejren over Amomn har mennesket stadig kun en begrænset rolle i planetens økologi.

De massive mængder af dyreliv på Meran har skabt store ressourcemængder i form af olie og andre fossile brændstoffer. Store industriområder, bestående af både overfladebaserede og undervandsplatforme, er spredt over planeten, og beskæftiger en stor del af befolkningen. Planetens andet vigtige område er biologisk forskning - i centre rundt omkring studeres planetens liv, hvoraf meget er modificeret af Amomn og stadig indeholder uløste mysterier. Forskere fra hele Føderationen udstationeres her i kortere eller længere tid, og de fleste større universiteter opretholder afdelinger her.

Klima: Meran er 99,3% dækket af hav, der varierer i dybde fra det lavvandede Sukhoi-plateau (maksimalt 100 meter) op til de tretten kilometer der er målt i de centrale dele af Catharsi-kløften.

Meran

Merans atmosfære har et højt tryk, og er stort indhold af kuldioxid. Ved aktivitet i atmosfæren uden åndedrætsudstyr risikerer man let at komme til at hyperventilere ved stress. Alt delay man tager fordobles.

Befolkning: Der er kun få "ægte" meranere - de udgør 37% af planetens befolkning, resten er tilflyttere eller midlertidige arbejdere i Merans mine- og boreindustri, forskere, eller ansat i forskellige service-ehverv. De oprindelige meranere har samme forfædre som de nuværende ancilanere, og er af kaukasiske og afrikanske af afstamning, med en stor andel af mulater efterhånden. De holder sig meget for sig selv i forhold til gæstearbejderne, og lever som den eneste befolkningsgruppe udenfor de beskyttede, tryksikre undervandsbyer.

 

Covenant II

Covenant II er bygget i resterne af det sidste fort der stod imod Amomn overmagten - det var herfra Covenant-brødrene planlagde og udførte de brilliante manøvrer, der sikrede deres navn plads mellem de største af krigens helte.

Byen er for størstedelen beboet af meranere, og er den største bebyggelse på Meran over havoverfladen.

 

De Uskabtes Hus

Alt hvad offentligheden ved om De Uskabtes Hus er at det eksisterer, men ikke hvor - udover at det skulle være i et tidligere Amomn-inkubat. Stedet er et helle for Amnoni, og det eneste sted hvor de kan gennemgå deres periodiske genfødsler.

 

Oceanos

Merans hovedstad ligger i en havkløft, bygget omkring fire klippesøjler der rejser sig fra havbunden. Oceanos består af en lang række tryksikrede bygninger der klamrer sig til klippernes ydersider samt kamre gravet ind i klipperne, altsammen forbundet af tuneller og udvendige løbegange - det hele fordelt mellem havoverfladen og ned til to kilometers dybde.