System: Ke'Shem
Type: 02: Lexicon

Indbyggere: 192 mil

Byer: Sheyal, Al'Aqir

Ke'Shem systemet er hjemsted for de nomadiske shemiter, den del af menneskeheden der fuldest har tilpasset sig livet i det tomme rum. Ved Landingen i -53 RD var det på planeten Talam kolonisterne bosatte sig, og nåede her at bygge den smukke by Shalabad inden Qiyam-katastrofen der tvang dem til at evakuere planeten. De flyttede herefter hele befolkningen til Megiddo Bæltet, og tog her den livsstil op, som de havde levet i under rejsen fra Jorden. Det var også her de opdagede de forekomster af Element Nul, der grundlagde deres senere rigdom.

Der er to større "byer" i Ke'Shem - Sheyal og Al'Aqir - begge habitater der huser henholdsvis 7 og 12 millioner mennesker - resten af systemets indbyggere bor på mindre minebaser og installationer fordelt i Megiddo Bæltet, eller i de skibsflåder der drager rundt og handler både indenfor Ke'Shem og imellem Føderationens andre systemer.

Shemiternes flåder består hver af en storfamilie, og kan bestå af mellem 5 og 100 skibe af varierende alder og teknologi, alt efter den enkelte families rigdom og indflydelse. De er generelt farverigt indrettet, og at bevæge sig igennem dem kan minde meget om en tur gennem en travl bazar, med hvad der følger af sære indtryk og spændende dufte. Mange shemiter lever hele deres liv i skibe og habitater, og sætter aldrig deres fod på en planet.

De fleste shemiter er troende, og bekender sig til en afart af Imperatets Doktriner, der afviger fra den almene lære på flere punkter - heriblandt at menneskets skæbne tolkes til at være at bo mellem stjernerne, og besøge hele galaksen. De relativt store genetiske ændringer de har udsat sig selv for strider også imod traditionelle fortolkninger og regler, men Imperatet har ikke vist vilje eller evne til at sætte sig igennem imod de tæt sammentømrede shemiter.

Klima: -

Befolkning: Shemiterne er mørkhudede og sorthårede, nedstammende fra arabiske forfædre på Jorden. De er alle tilpasset livet i lav tyngdekraft i rummet, fra starten ved hjælp af primitive genetiske forbedringer af knogle- og muskelstruktur, og senere med intensiv støtte fra Amnoni, som nyder stor respekt blandt shemiterne.

Shemit evner

Effekt: -2 hastighed på alle pilot manøvrer og angreb

Fordel: Nul-G Bevægelse

Genetica: Nul-G Tolerance

Genetica: G Tolerance

Ulempe: -1 effektiv size

 

Qiyam-Sfæren

Gængse teorier går på at Cygnanerne byggede denne N-Sfære før Ke'Shem-B supernovaen og lod den gå i dvale for at beskytte den imod novaen - og derefter uddøde inden de fik aktiveret den. Sfæren må under eksplosionen have fået forstyrret sin bane omkring Talam, og da shemiterne endelig aktiverede den i -2 RD, fik det katastrofale følger. De ekstremt radioaktive udladninger fra Sfæren trængte ind i atmosfæren, og begyndte en langsom men uundgåelig forgiftning af hele planeten. Shemiterne kæmpede for at redde deres nye hjem men indså efterhånden hvor håbløs deres situation var. Resultatet af dette blev Den Anden Hedjra - flytningen af hele deres civilization fra planeten Talam til asteroidebætet Megiddo.

 

Ke'Shem B

Ke'Shem systemet er et binært stjernesystem, der består af de to stjerner Ke'Shem A, som Talam og Megiddo Bæltet kredser om, og Ke'Shem B, en tidligere blå gigant der gik supernova for 900.000 år siden, og nu kun er en afbrændt skal. Alle teorier tyder på at det var denne under denne eksplosion at systemets Element Nul forekomster blev skabt, og Megiddo Bæltet er resterne af en planet der blev flået i stykker af novaen, hvorunder en stor del af de sjældne elementer blev optaget i planetens fragmenter.