System: Invier
Type: 02: Lexicon

Indbyggere: 258 mil

Byer: Exaktoria, Simeon Arx

Invier er Den Levende Guds Hjem, Imperatets Hjerte. Planeten er relativt tyndt befolket, koncentreret i større byer omkring hvert af de Imperatiske Templer, og ellers fordelt i landsby-agtige kollektiver. Det civile samfund på Invier er blandt de mest stabile i Føderationen - som udefrakommende lægger man hurtigt mærke til den følelse af formål der gennemstrømmer alle invieri; de befinder sig i Den Levende Guds skygge, og hvor ubetydelige ens daglive gøremål end er, er de en del af hans overordnede formål. Stort set alle kan føre deres forfædre tilbage til deltagere i den legendariske Septadiske March, og de fleste invieri foretager mindst én gang i deres liv den tilsvarende pilgrimsrejse.

Klima: Inviers klima er tempereret, med små sæsonudsving.

Befolkning: De oprindelige invieri var for størstedelen af afrikansk afstamning, og det er stadig planetens største befolkningsgruppe. Gennem tiden er der dog ankommet store mængder invandrere fra resten af Føderationen, og folk af alle afstamninger lever her.

Invieri evner

Effekt: 1 ekstra skæbnepoint

Effekt: +2 på slæbneslag

Effekt: +3 på psyke tjeks til en selv og 5 nærmeste allierede

 

Exaktoria

I dette labyrintiske citadel indoktrineres og optrænes Imperatets exaktorer, og her har Legion III, den mest berømmede af legionerne, sin base. Udover den militære funktion huser Exaktoriet også Absolomet, den "skjulte arm" af Imperatet, der gennem hele Føderationen opsporer, efterforsker og straffer blasfemikere. I tidligere tider var Exaktoriet af denne grund et af de mest frygtede steder i Føderationen, da Absolutorerne havde meget frie rammer, og ikke holdt sig tilbage. Blev man først bragt hertil var ens fortsatte skæbne uvis - utallige forlod aldrig Exaktoriet igen, og de der gjorde var ofte "ændrede", deres personlighed restruktureret gennem ukendte indoktrineringsmetoder. I de seneste århundreder er deres magt dog faldet betydeligt, en stor del af deres tidligere metoder betragtes som barbariske fejltagelser, og de er nu underlagt sekulære restriktioner.

 

Sanct Simeon

Denne gigantiske katedral er Exalt-Imperatorens sæde, og centrum for hele Imperatets administration.

Sanct Simeon ligger øverst på landsænkningen der danner grænsen til Solitara - katedralområdet ligger langs den 1,5 kilometer høje klippeskrænt og på den anden side af dette, væk fra Solitara, breder Simeon Arx, Inviers hovedstad, sig.

 

Sol Grandia

Fra Sanct Simeon, i De Blindes Galleri, der vender imod Solitara, kan man se Den Ophøjede Vej gå i lige linje gennem den hellige dal, og for enden af vejen, lige på grænsen af synsvidden, kan Sol Grandias spir ses.

Her trak Aeneas, Den Levende Gud, sig tilbage efter Amomn-krigen, og her har han opholdt sig siden. Den VII Exaktoriske Legion, "De Stumme Vogtere", bevogter spiret, og udover dem har kun Imperatorerne adgang.

 

Solitara

Efter hjemkomsten fra Amomn-krigen drog Aeneas til denne dal, hvor han tilbragte tre år i ensomhed, før han trak sig tilbage til Sol Grandia. Under sit ophold udvirkede han adskillige mirakler, og området er stadig præget af hans gerninger.

Solitara, Den Hellige Ensomheds Dal, har siden dengang været forbudt område, og indtrængen her straffes med døden, med få undtagelser. En gang hvert femte år, under Nox Concubis festivalen, udvælges ni pilgrimme til at drage igennem Solitara og fylde en amfora med Gudens Blod, der bringes tilbage til festivalen og drikkes af masserne under den afsluttende ceremoni.