System: Cos Cotis
Type: 02: Lexicon

Indbyggere: 476 mil

Byer: Catalan, Rochagada

Cos Cotis er hjemsted for de magtfulde catalanske klaner - organiseret i et feudalt samfund, hvor de syv store klaner, hver ledet af en Marqués, kæmper om dominansen. Det adelige rangsystem er strengt opdelt, og ens titel bestemmer alle ens privilegier og ansvar, og hvem der står over og under en. Ulvebrigaden eksisterer ved siden af dette system, og kan for nogle være en vej ud af en fastlåst plads i hierarkiet - hvis man formår at opfylde de krav der stilles, hvilket mange har mistet livet i forsøget på at afgøre.

Da catalanerne ankom til Cos Cotis var den en stærk bastion for U'tani, og en af deres vigtigste hellige verdener. De to racer var lige aggresive, paranoide og erobringslystne, og konflikt imellem dem var fra starten uundgåelig. Hele det catalanske samfund er bygget op omkring krig, selvom det oprindelige korstog sluttede for århundreder siden - alle borgere trænes i kamp, og næsten alle arbejdsopgaver rettes imod kamp eller overlevelse. Catalanerne giver ikke meget for den bløde, dekadente livsstil der præger resten af Føderationen.

Klima: Cos Cotis er den koldeste af de primære planeter i Føderationen. Omkring ækvator er klimaet tempereret, med store sæsonudsving, og bevæger man sig længere nord- eller sydpå vil man relativt hurtigt opleve at vejret bliver koldere, indtil man når de store gletchere der markerer starten på polar-egnene. Det menes at planeten er midt i en istid, der vurderes til at have varet 3.000 år indtil videre, og vil fortsætte mindst lige så længe.

Befolkning:

Catalan evner

Effekt: +1/terning på al skade

 

Catalan

Catalan er formelt hovedstaden på Cos Cotis, og er traditionelt neutralt område og således ikke under nogen af klanernes kontrol. Kun Estrategaen kan hævde magt over Catalan, og en sådan har ikke været udnævnt siden Atrati-Farias tid.

Byens uafhængighed sikres af Ulvebrigaden, der siden dens grundlæggelse har opretholdt en æres-legion her.

 

Okam Tagat (Cinco-Céua)

Dette gigantiske bygningsværk - fem mastodontiske søjler, den højeste 350 meter høj - er en de vigtigste U'tani helligdomme. Under korstogene udkæmpedes nogle af de blodigste slag for at få kontrollen over dette område, og da monumentet først blev indtaget var det et stort slag for U'tani kampmoralen.

Efter Cos Cotis' optagelse i Føderationen har U'tani igen fået adgang til Okam Tagat, og de kan ofte ses valfarte til stedet.

 

Rochagada

Ulvebrigadens hovedfæstning - bygget under en massiv gletcher, og dermed beskyttet på alle sider af mindst en halv kilometer is.