System: Ao-Jun
Type: 02: Lexicon

Indbyggere: 810 mil

Byer: Indore, Mahmoti, Mandawa, Zhengzhou

Ao-Jun betragtes af mange som den mest behagelige af Føderationens planeter - både klimamæssigt og på alle andre måder. Planetens klima er tropisk/tempereret, og den består af en lang række øgrupper og mindre kontinenter, hvilket gjorde overlevelse relativt let for de oprindelige kolonister - alle essentielle ressourcer var let tilgængelige.

De 3 generationsskibe der nåede Ao-Jun i -39 RD var alle på det tidspunkt under Maharajah Shahruh Raj II's herredømme, og under koloniseringen og videre formåede hans dynasti at fastholde magten. Ved optagelsen i Føderationen blev den lovgivende magt overdraget til et folkevalgt styre, men med vetoret til Maharajahen, hvis position blev beholdt. Dette har til tider, især i starten, resulteret i en del korruption og dekadence blandt de siddende magthavere - eksempelvis annexeringen af hele planeten Raj, til brug som ferieresidens for den kongelige familie, samt Anwat Raj III's alliance med Matteo Atrati-Faria og samtidige opløsning af senatet - men siden kuppet i 247, hvor Kumar Raj tog magten fra sin mere og mere psykotiske fætter, har styret på Ao-Jun været overraskende stabilt, hvilket har gavnet alle. Raj-familien sidder stadig på Ao-Juns trone, og er sandsynligvis den rigeste, og nok også mest indflydelsesrige, enkeltfamilie i Føderationen.

Ao-Jun har siden da udviklet sig fra at være et landsbrugs- og industri-samfund til at opbygge en række af Føderationens fornemste universiteter, hvilket har tiltrukket massevis af højteknologiske virksomheder - især siden Epsilon Tetas kollaps - og har samtidig opbygget et fortjent ry som turistmål og underholdningscentrum - planeten har en kæmpemæssig filmindustri, der eksporteres til alle dele af Føderationen, og som har hevet resten af planetens service-industrier med op.

Alt dette har gjort Ao-Jun til en af de rigeste og sikreste planeter man kan leve på.

Klima: Ao-Juns klima er generelt behageligt, den tropiske zone omkring ækvator huser størstedelen af planetens befolkning. Der opstår årlige monsuner, der til tider kan være ødelæggende.

Befolkning: Ajunerne består af to distinkte grupper - den ene af indisk afstamning, den anden central-asiatisk. Trods de gode vilkår der generelt er på planeten er der en tendens til utilfredshed i den sidste gruppe, der ofte føler sig forbigået.

Ajuni evner

Effekt: +1 på alle ikke-angreb/forsvar slag

Fordel: Rig (1)

Genetica: +3 gen-point ved skabelse

 

Cytoplexet

I 371 RD opdagede man, ved hjælp af de relativt nye gravitoniske sensor-teknikker, en række markante tyngde-fluktueringer dybt under Hua Shan-bjergkæden, på øen Shulin-Men. Videre undersøgelser afdækkede et gigantisk bygningsværk dybt under jorden, af Cygnan oprindelse. Udover at indeholde de bedste kilder til viden om den forsvundne race hidtil (hvilket ikke siger meget), opdagede man også snart kilden til fluktueringerne: i de centrale dele af Cytoplexet eksisterer et felt, der omformer de basale fysiske love og løbende forvrider dem. Effekten af dette kan være meget varierende, men generelt livsfarlig for alle organismer. Størrelsen af feltet varierer - til tider med meget stor hastighed - og udforskning af Cytoplexet har kostet mange liv og er stadig langt fra fuldendt.

Fænomerne i Cytoplexet sættes ofte i forbindelse med Terminus Sløret, da de minder meget om tyngdeflængerne der. Der har været gjort forsøg på at etablere permanente forskingscentre på øen, men effekten af Cytoplexet lader til at påvirker folk der opholder sig længere tid i området negativt, og planetens forskellige universiteter opretholder i stedet mindre, temporære lejre, hvor forskningshold opholder sig i perioder.

 

Indore

Indore Universitet er nok Føderationens mest prestigefyldte og er millionbyens liv og sjæl. Universitetet har eksisteret siden 81 RD, og en god del af Føderationens præsidenter og andre ledende skikkelser har taget deres uddannelse her.

Byen fik et ekstra løft under og efter NVid-krigen, da RAIS valgte at flytte deres hovedsæde hertil fra Callista, for at fokusere på at optrævle Cytoplexets mysterier.

 

Mandawa

Ao-Juns hovedstad, og centrum for Raj-dynastiets magt. Det gigantiske paladskompleks dominerer byens midte, flankeret af ekstravagante templer dedikeret til Aeneas og hver af Titanerne samt diverse andre monumenter, der i andre byer ville være hovedattraktionen.

Mandawa huser desuden Ao-Juns senat, og byen summer altid af politiske intriger, magtspil og forskellige grupperingers forsøg på at opnå Maharajah Haji Rajs gunst.

 

Zhengzhou

Ao-Juns industrielle centrum, og stedet hvor planetens største rumhavn findes. Enorme mængder transportgods passerer hver dag igennem byen, på vej til andre systemer eller på vej til andre dele af planeten.