System: Ancila
Type: 02: Lexicon

Indbyggere: 361 mil

Byer: Akta Un'atak, Dry Shores, High Mile, Mektet Tamom, Paradise Falls

Ancila er hårde landskaber. Ørken, kun brudt af den planetomspændende Riftwood jungle. Blændende lys fra systemets tre sole, der kun lader natten falde med måneders mellemrum. U'taniernes historikere betragter Ancila som deres oprindelsesplanet og det er her størstedelen af Føderationens U'tani population lever. En stor del i omvandrende stammesamfund, ellers koncentreret i vidtrækkende, åbne byer. Store dele af planetens areal er afsat som U'tani territorie, og det er ikke i alle disse at mennesker er lige velkomne. Ancila er stedet hvor de U'tani der ikke billiger deres races samkvem med menneskeheden lever.

Ancila er også stedet hvor de mennesker der afskyr samkvem med menneskeheden lever. Ancilanere er kendt som værende individualister, frihedssøgende med stor mistro til regulationer og regeringer. Hårdføre udforskere, ranchere, jægere og eventyrere, der lever i små selvregulerende samfund.

I modsætning til dette står dog Mendikanterne, den største af de ortodokse Imperate Kulter. De opstod oprindeligt på Ancila, og har stadig planeten som primær base. Kulten besidder store landområder, især omkring Messanica, hvor de lever efter de strenge forskrifter der blev åbenbaret for Profeten Jordan: et liv uden avanceret teknologi, et nøjsomt, ærbart og stoisk liv, viet til arbejdet med jorden, luften og mennesket.

Klima: Ancilas atmosfære er tør, og der er kun sparsom bevoksning alle andre steder end i Riftwood. Omkring ækvator er planeten præget af solsprængte saltflader, der længere mod nord og syd går over i forskellige former for sand- og klippeørken. Over hele planetens brydes overfladen regelmæssigt af dybe kløfter, de eneste steder hvor det er muligt at finde vand. Den største af disse er Scar Rift, der strækker sig 2/3 omkring planeten, og huser Riftwood, den eneste reelle skov på planeten.

Befolkning: De oprindelige Ancilanske kolonister omkom alle under de oprindelige krige mod planetens U'tani, og planeten blev efter krigen genkoloniseret, i mange tilfælde af overlevende fra Meran, hvis sprog og gener kom til at præge planeten. Ancilanerne er primært kaukasiske af oprindelse, samt en stor andel sorte. Fælles for dem alle er de er hårdføre og snarrådige - egenskaber der er nødvendige for at overleve her.

Ancilan evner

Effekt: +2 på alle springe saves

Effekt: Hver gang der tages wounds konverteres 1 af dem til et let

Effekt: +1 på alle angrebsslag

 

High Mile

Tilbage ved Føderationens fødsel valgte den magtfulde Milana-familie at drage i eksil fra Regius, efter nederlaget i den bitre strid med Mendian-Atrati alliancen. Deres øjne faldt på Ancila, der på dette tidspunkt var tyndt befolket og endnu ikke udviklet efter krigen. Scaeva Milana grundlagde 3 år før sin død High Mile, der siden voksede til at blive planetens største og mest indflydelsesrige by. High Mile ligger i en sidekløft til Scar Rift, og er bygget op langs kløftens sider - et imponerende syn. Byen er stadig styret af Milana-familien, der står i spidsen for byrådet, og også ejer megafirmaet VeriTech, der dominerer byens økonomi.

High Mile er det nærmeste man på Ancila kommer på de civiliserede metropoler man kender fra Regius og Ao-Jun, og er planetens kulturelle og politiske centrum.

 

Mektet Tamom

Dybt inde i den centrale del af Riftwood opdagede man i 128 RD, i slutningen af Amomn-krigen, Mektet Tamom, klonanlæggene hvor Amomn skænkede U'tani nyt afkom. Anlæggene er integreret i et meget ældre tempelkompleks af U'tani-oprindelse, og komplekset, samt områderne omkring det, ligger nu dybt i traditionelt U'tani territorie, hvor ingen udefra gives adgang - udover de Amnoni, der - ifølge aftalen der blev indgået ved Krigens slutning - står for den fortsatte drift af anlæggene.

 

Messanica

Messanica var i 96 RD stedet hvor Aeneas, Den Levende Gud, i spidsen for Imperatet afsluttede den Septadiske March og stødte til Alliancens styrker.

I 199 blev områdets hellighed bekræftet, da Milos Jordan, på flugt og døden nær af sult og tørst, modtog sin legendariske åbenbaring. Jordan overlevede og bosatte sig i det mest øde Messanica, hvor pilgrimme begyndte at drage til da rygtet om hans oplevelse bredte sig. Dette blev starten på Mendikanterne, og de holder stadig området helligt.

 

Paradise Falls

Trods sin relativt ringe størrelse er Paradise Falls et populært sted, især blandt rumkaptajner og handlende af den mere blakkede slags. Byen illusterer fint Ancilanernes berømte sindelag - folk passer sig selv, alle har måder at overleve på og ingen går så nøje op i hvor lovligt det hele er. De hæsblæsende sand/tordenstorme i området giver smuglerskibe perfekte betingelser for ikke at blive opdaget når de ankommer og drager bort (men har også resulteret i flere styrt, når en kaptajn overvurderede sine evner), og Paradise Falls er stedet at komme til hvis man har brug for illegale varer eller anonym transport.