Disciplin: Holds*
Type: Ubevæbnet
Evne: Svømme
Rustning: Let

*Holds kan udføres med ubevæbnet eller small våben hvor den ene hånd skal være fri. De kan kun bruges imod menneskelignende væsner. Dvs. man ikke kan bruge to våben eller skjold.

 

Der findes to former for holds: offensive og defensive. Defensive holds udføres I stedet for et forsvar, tager 2 segmenter extra og der slås med smi+svømme (max antal terninger lig med den type forsvarsevne man bruger)

 

Offensive holds udføres med beh+svømme (max antal terninger er ens evne i våben) tager 18 segmenter som basis.

 

En person fanget af et hold kan hverken forsvare sig eller angribe. I stedet kan han forsøge at bryde fri af holdet. Dette gøres ved at slå et forsvar. Disciplinudøveren slår imod dette tjek med beh+svømme. Man har mulighed for at bruge en hvilken som helst hold-evne når man har en modstander i et hold.

I: Catch! Two-handed
Pris: 5 XP
Chi: 1
Type: In-round
Beskrivelse:

Efter et succesfyldt hold kan personen holde sin modstander fanget. Man har minus -4 (justeret for ens mekanikbonus indtil 0) på at forsvare sig mens man holder en modstander fanget.

II: Throw
Pris: 10 XP
Chi: 2
Type: In-round
Beskrivelse:

OFFENSIVE THROW: Giver 1d10+(størrelse-5)+2/succes i skade, rustning trækker fra, men ikke %. Kan laves på folk man har fanget i et hold.

 

DEFENSIVE THROW: Giver 1d10+(størrelse-5)+2/succes i skade, rustning trækker fra, men ikke %.

III: Twist or Choke
Pris: 15 XP
Chi: 3
Type: In-round
Beskrivelse:

Ved hvert mislykket break free kan udøveren betale 3 chi for at give 1 sår i en tilfældig lokation.

 

Desuden kan man forsøge at kvæle sin modstander. Man laver et angreb med beh+mekanik (18 seg basis) modstanderen forsvarer sig med hel+kondition. Hver succes giver et sår i brystregionen (5 over reglen).

IV: Pinned Fighting
Pris: 20 XP
Chi: 5
Type: In-round
Beskrivelse:

Efter en succesfyldt lock kan man styre offeret næsten efter behag. Dette giver en forsvars bonus på +5. Er angrebsslaget inden for denne margin på fem gives der skade til offeret. Disciplinudøveren kan angribe med beh+svømme(max antal terninger lig med bedste våbenevne) og skaden er lig med offeret våben justeret for disciplinudøveren styrke. Det koster 5 chi at angribe.

V: Catch! One-handed
Pris: 25 XP
Chi: 8
Type: In-round
Beskrivelse:

Personen bruger kun den ene arm til at lave denne lock. Dette gør ham i stand til forskellige actions på sit næste angreb. Andre holds kan udføres samtidigt mens kun en af disse skal vælges:

 

1) Silence, man kan forhindre offeret i at lave larm.

 

2) free attack, man kan angribe med sin frie hånd (også på offeret der jo som bekendt ikke kan forsvare sig)

 

3) backstab, har man evnen backstab kan denne udføres som normalt.

 

4) Limb buster, i stedet for et normalt angreb kan personen brække et af offerets lemmer (arm eller ben), så det får max wounds. Det koster 8 wind hver gang man laver en sådan og evnen kan kun udføres en gang på hver location.